Per Andersson

Han fyller Wikimedia med ny kunskap

Per Andersson engagerar sig i Wikimedia​, Göteborg. Per skriver och förbättrar texter på Wikipedia och är aktiv i föreningens skrivstugor i Göteborg.

Jag försöker se till att det mest spridda uppslagsverket på Internet – Wikipedia, som bara på svenska läses av en miljon varje dag – fylls med så mycket god kunskap som möjligt. Det är därför  jag är volontär. Dessutom är det trevligt att träffa andra, lika nyfikna och vetgiriga människor på olika Wikipedia-träffar. Det gör jag så ofta jag kan.

Tillgång till god kunskap är en mänsklig rättighet! Personer med brist på god kunskap fattar ofta fel beslut, och det kan få allvarliga följder när tillräckligt många fattar beslut som de kommer att ångra. Jag använder Wikipedia till att lära folk – och mig själv under tiden som jag skriver – om hur världen ser ut. 

Om Wikimedia 

Wikimedia Sverige är en allmännyttig ideell förening som verkar för att sprida fri kunskap. Wikimedia Sverige är en lokal, juridiskt obunden stödförening till Wikimedia Foundation, som driver några av världens största fria kunskapskällor, inklusive Wikipedia och Wikimedia Commons. Det finns liknande lokala stödföreningar i över 40 länder. 

Foto: Gabriel Andersson 

 

Sök ett uppdrag inom information och kommunikation