755 volontäruppdrag

Utbildning

Gruppbild tre personer

Volontärbyrån utbildar i frågor om ideellt engagemang. Vi har också handböcker och material för kompetensutveckling på egen hand.

Våra utbildningar

Läs mer om respektive tillfälle och anmäl dig genom att klicka på aktuell rubrik nedan

Att leda frivilliga i föreningslivet - Lär dig att skapa förutsättningar för en volontärvänlig organisation och lägga en stabil grund för de frivilliga.

  • Stockholm 1-2 februari
  • Stockholm 26-27 maj

Fånga engagemanget - En utbildning om hur ni kan rekrytera fler till era föreningar

  • Malmö 22 november

Motivera och behålla frivilliga - En utbildning om hur du behåller de frivilligas engagemang.

Inga aktuella datum

Inkludera fler i föreningslivet - En utbildning som synliggör din organisations interna normer och ger er verktyg för att inkludera fler.

Inga aktuella datum

Workshop: Rekrytering till ideella styrelser

  • Uppsala 20 november

Vi har utbildat föreningslivet sedan 2002. Vi erbjuder olika former av utbildningar om ledarskap och ideellt engagemang i föreningslivet. Vi utbildar ett hundratal föreningar varje år. Oavsett om du är frivillig, förtroendevald eller anställd inom ideella organisationer så passar våra utbildningar dig.  

Ibland är våra schemalagda utbildningar kostnadsfria och ibland genomförs de mot en deltagaravgift. Vi erbjuder även anpassade utbildningar eller föreläsningar för er som söker kompetensutveckling kring ideellt engagemang. Det kan vara för er organisation eller för flera föreningar på er ort. Tveka inte att höra av dig till oss med dina frågor och funderingar så hjälps vi åt att hitta rätt utbildning för er. 

Kontakta mig för att få veta mer
Johan Dahlén Strömgren, utbildningsansvarig
E-post: johan.dahlen@volontarbyran.org
Telefon: 070-226 32 06

Några organisationer som har anlitat oss:

Barncancerfonden, Brottsofferjourernas Riksförbund, Erikshjälpen, Fairtrade Sverige, Fryshuset, Hallands län 4H, IOGT-NTO, ROKS, Rädda Barnen, Röda korset, Svenska kyrkan, United Sisters, Synskadades Riksförbund, Bygdegårdarnas Riksförbund

Vill du få tips om kommande utbildningar? 

Prenumerera på vårt nyhetsbrev, där vi ger dig tips och råd om att engagera människor och där vi annonserar kommande utbildningar. I våra nyhetsbrev för Stockholm och Uppsala skriver vi specifikt om sådant som är på gång i Stockholm eller Uppsala. Nyhetsbreven skickas via e-post och är gratis. Du kan när som helst avsluta din prenumeration.

Volontärbyråns nationella nyhetsbrev 

Volontärbyråns nyhetsbrev Stockholm 

Volontärbyråns nyhetsbrev Uppsala 

Mer kunskap om ideellt engagemang

Yay! 98 procent av våra deltagarna tycker att utbildningen varit användbar. Vi har utbildat om ideellt engagemang i 15 år - delta du också!

Sagt om våra utbildare

  • "Bra på att delegera ordet och föra utbildningen framåt."
  • "Tydlig kommunikation och leder gruppen på ett väldigt fint och behagligt sätt"
  • "Proffsig och gav bra exempel och råd"

 

 

Bild på volontärer
Undervisar du i samhällskunskap på gymnasiet om demokrati och demokratins utveckling? Eller om gruppers och individers identitet, relationer och sociala livsvillkor?
Workshop Uppsala
Hur får vi fler att bli aktiva? Hur får vi rätt kompetens i styrelsen? Var når vi rätt målgrupp? Under Volontärbyråns workshop tar vi oss an dessa vanliga utmaningar och arbetar med en konkret metod för att er förening ska få verktyg att engagera fler.
Tillgänglighet
Har alla samma möjligheter att engagera sig ideellt? Eller finns det saker i er verksamhet som hindrar vissa från att engagera sig?